Wegblijftarief

Helaas komt het vrijwel dagelijks voor dat iemand niet op de geplande afspraak bij de huisarts of assistente verschijnt. Daarnaast gebeurt het vaak dat mensen te laat komen.
Voor de huisartsenpraktijk én voor de overige patiënten is het heel vervelend als iemand niet of te laat op de afspraak verschijnt, immers: deze afspraaktijd kan niet gebruikt worden voor iemand anders. Te laat komen zorgt er vrijwel altijd voor dat het spreekuur uitloopt. Vandaar dat we de niet-nagekomen afspraak bij u in rekening brengen. Als u onverhoopt niet op een geplande afspraak kunt komen, moet u deze minimaal 24 uur van tevoren (op werkdagen) afzeggen. Als uw klachten over zijn en u wilt om die reden afzeggen, dan mag dat ook korter dan 24 uur van tevoren.
Het wegblijftarief bedraagt € 25,00. Was er een dubbel consult geboekt, dan is het tarief € 45,00. Dit bedrag wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar, conform de geldende richtlijn van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).
Bezwaar 
Meent u dat het in rekening gebrachte bedrag onterecht was, dan kunt u hiertegen bezwaar maken door een mail te sturen via Zivver.

Wie zijn wij

Samenwerking

Praktijk ondersteuning

Inschrijven

Wijzigingen